Cum sa gresesti si sa te iubesti in acelasi timp…

 

Sa n-ai nevoie de cineva, sa fii tu puternic si sa n-ai nevoie de nimeni care sa-ti panseze ranile. Tu esti singurul responsabil pentru ranile tale.

Si ce se intampla cand chiar nu mai poti si ceri cu sinceritate ajutorul. Atunci se poate spune ca ai nevoie de cineva care sa fie langa tine, nu pentru a te salva, ci pur si simplu pentru a gasi solutii.

Sa nu fii vulnerabil si sa nu lasi nimic sa transpara din emotiile tale in fata celorlalti. Sa nu te arati slab in fata celorlalti, ci intotdeauna foarte puternic, pentru ca ceilalti te vor respinge daca arati vulnerabil.

Dupa perceptele astea morale am trait mult timp si recunosc uneori nu pot sa le las deoparte nici acum.

Dar sunt momentele acelea in care ma accept pe mine asa cum sunt slaba, vulnerabila si cu emotii care se joaca haotic in interiorul meu. Sunt acele momente in care nu-mi pasa ca omul de langa mine m-ar putea respinge pentru ca deja am facut pace cu mine. Si chiar in momentul in care ti-ai acceptat slabiciunile de acolo incepe puterea interioara, nu cand le-ai dat la o parte, nu cand le-ai taiat de la radacina, ci atunci cand ai inceput sa te iubesti cu ele in interiorul tau.

Si de aici inteleg ca atunci cand te doare respingerea unui om important in viata ta, de fapt tu n-ai facut pace cu tine si n-ai “vorbit” cu emotiile tale, tu inca nu esti in locul acela in care sa spui “Da domne asta simt” si daca celalalt nu accepta ceea ce transmit eu este fix problema lui, nu-l voi judeca, ci voi intelege ca simtim diferit.

Dar cu siguranta nu poti ajunge sa simti ca fiind ok diferenta dintre voi, fara ca mai intai sa-ti asumi ceea ce simti, fara ca mai intai sa te accepti tu pe tine.

Am suferit mult din cauza respingerii tocmai din cauza faptului ca aveam impresia ca celalalt este vinovat si un om rau pentru ca nu-mi accepta sentimentele. Cand de fapt eu insami nu ma acceptam si nu-mi asumam responsabilitatea pentru emotiile mele. Eu insami ma respingeam spunandu-mi ca nu pot fi atat de slaba si emotionala, eu fiind indiferenta asupra sentimentelor mele.

Cand accepti ceea ce simti, atunci iti asumi responsabilitatea si pentru “esec” si pentru succes in fata celuilalt. Omul din fata ta e liber sa simta ce isi doreste el, iar daca nu iti accepta propunerea de iubire atunci nu inseamna ca te-a respins, ci pur si simplu nu sunteti pe aceeasi vibratie. Orice om are dreptul sa simta diferit. Si poate asa este mai bine, pentru ca fiind autentic cu sentimentele tale vei gasi pe cineva care simte la fel. De ce sa vrei pe cineva care nu e pe aceeasi lungime de unda cu tine?

Stii momentele alea in care iti recunosti dinainte ca ceea ce urmeaza sa faci va fi o mare prostie si vei suferi, dar tot te duci sa dai cu capul?

Stii dinainte ca daca il suni pe fostul vei suferi pentru ca nu ti va raspunde, dar tot o faci.( Si nu pentru ca asa se intampla in toate cazurile in care o fosta il suna pe fostul, ci doar pentru ca tu nu te-ai pus in vibratia de care aveai nevoie-accea de acceptare a oricarui rezultat…tu ai stiut din start ca vei suferi)

Ei bine alea sunt momentele in care trebuie sa te iubesti pe tine mai mult decat ai facut-o pana acum. Si nu-ti voi spune sa te iubesti si sa nu-l mai suni pe fostul pentru ca oricum vei face tot ceea ce simti.

Iti voi spune in schimb- sa te iubesti si sa te accepti chiar daca il vei suna, desi stii ca nu-ti face bine. Este important sa te iubesti si sa accepti situatiile in care singur te pui, desi stii ca-ti vor aduce suferinta.

 

DE CE?

Poate ca ai impresia ca este o nebunie sa te iubesti desi faci ceva “gresit”, insa daca accepti acel lucru pe care l-ai facut gresit, el va disparea din viata ta treptat pana iti vei fi invatat lectia. Nu va disparea pana nu iti vei fi invatat lectia, asa ca degeaba te pedepsesti.

Lucrurile stau cam asa: cu cat te vei pedepsi mai tare pentru ciocolata pe care o mananci toata, cu atat vei continua sa mananci mai multa ciocolata

Dar daca te vei iubi oricum si vei accepta ca ai mancat ciocolata, atunci sigur datile viitoare te vei plictisi daca stii ca-ti face rau. Cheia este sa accepti cu iubire toate tampeniile pe care le faci, gandindu-te ca ele te ajuta sa evoluezi si sa-ti inveti niste lectii

Am crezut ca lectia pe care trebuia sa o invat era aceea de a nu mai face lucrurile care stiu ca imi fac rau, de a stopa comportamentele mele negative.

Si cand colo lectia nu era sa ma pedepsesc si sa nu mai mananc ciocolata, lectia era sa ma iubesc pe mine oricum chiar daca mananc toate ciocolatile din lume….

 

Management TeamCum sa gresesti si sa te iubesti in acelasi timp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *