De ce am renuntat la scris…

Nici nu stii cat de greu mi-a fost sa scriu din nou. Am trecut de la starea de a renunta la scris pentru ca aveam impresia ca scriu numai banalitati, pana la starea de a ma indoi de mine si de mesajul meu catre lume. NU credeam ca mai am ceva de spus, nici nu credeam macar ca mai imi place sa scriu, convingandu-ma pe mine in fiecare zi ca orice fraza reprezinta o mediocritate in comparatie cu scrierile greilor pe care ii citeam de ani buni, admirati si respectati de milioane de oameni. Cum sa ajung eu la nivelul lor…ma intrebam…Si ma simteam ca un obez de 150 de kilograme care se uita la reviste cu trupuri suple…intrebandu-se CAND si mai ales CUM…

Ma indoiam de mine la inceputul zilei,

iar noaptea reveneam si scriam cu pasiune, nemaicontand ca nu ma credeam suficient de buna.

  • DE ce oare ne indoim de noi?
  • DE ce n-avem incredere in noi, inchinandu-ne la idoli intangibili, care nu ne lasa sa ne exprimam liber, nu ne lasa sa fim NOI…?

Am invatat ca pana nu stai drept pentru tine, cu mesajul tau, cu pasiunea ta, dorintele si visurile tale…nimeni nu te va respecta, citi, cumpara. Nimeni nu te va lua de manuta intr-o zi si iti va spune ” esti extraordinar”, “esti genial” tu trebuie sa iti spui mesajul in lume si sa ai incredere in tine. Pana cand tu nu vei sta drept pentru tine, nimeni nu o va face in locul tau. Pana cand tu nu te vei lua in serios,  cu mesajul tau, visurile si pasiunile tale…nimeni nu o va face…

Stiam care este calea mea, dar nu aveam suficienta incredere in mine sa o spun tare, sa o spun lumii intregi pentru ca mi se parea ca nu voi fi luata in seama. Dar cine oare trebuie sa te ia in seama ca sa iti dea titlul de “suficient de bun”?

Scriu pentru cei care stiu ca pot mai mult, insa inca nu au curajul sa iasa din rutina pe care societatea a construit-o in jurul lor, o rutina care te macina, care te umple de vinovatie si iti transmite ca niciodata nu vei fi suficient de bun ca sa iti traiesti visul…pentru ca trairea visului este apanajul zeilor.

Oare chiar asa o fi? Dar nu vei sti niciodata daca nu incerci…

Te crezi mic…dar sufletul tau e mare…

DE fapt, ce inseamna  sa ai incredere in tine…

Oare nu inseamna sa te iei in serios?  N-ai observat ca atunci cand iei in serios un lucru…oricare ar fi el, un proiect, serviciu si te implici total…ies lucruri de care nici nu visai ca esti capabil?

Daca iti spun sa ai incredere in tine iti suna pompos, dar daca iti spun sa actionezi ca si cum ai vorbi serios( Act like u mean it), atunci o sa-ti vad pe fata determinarea.

Si determinarea iti da increderea in sine…si nu invers. Cand sunt determinat si imi doresc cu adevarat, am si incredere  in mine ca voi reusi.De ce crezi ca atunci cand nu mai suporti un lucru si vrei o schimbare cu ardoare, faci lucrurile sa se miste intr-un ritm nemaipomenit, desi pana atunci iti spuneai ca nu ai suficienta incredere in tine sau nu te credeai suficient de bun…\

Cand esti determinat si ai un mesaj de transmis, toti zeii dispar si chiar nu mai conteaza cine este in juriu, ca sa-ti dea un premiu.

Eu scriu pentru oamenii simpli si nu pentru zei, scriu pentru oamenii care trec prin momente dificile in dorinta de a-si urmari visul. Poate ca nici macar nu stiu care le este visul, insa inima le spune sa iasa din rand cu orice pret.

Si acum imi dau seama ca viata nu este o lupta pentru a fi cel mai bun, ci viata este dans si bucurie. Viata este vibratie si fericire de a fi aici pe pamant unde fiecare are locul sau si nimeni nu concureaza pentru acelasi vis. (Mai uitam noi cateodata, dar asta nu inseamna ca nu este asa).

Viata este renuntare la orice tip de concurs de puteri…pentru ca uitam de iubire, care este intr-adevar cea mai mare forta a Universului. Orice concurs paleste in fata iubirii pentru misiunea noastra, pentru pasiunea noastra.

Trebuie sa fii sincer cu tine si sa iti dai seama daca iti urmaresti visul pentru a fi cu orice pret mai bun ca vecinul sau pentru ca ai ceva  unic de oferit de care sa se bucure lumea intreaga…pentru ca ai ceva de spus…Este detaliul care face diferenta.

Trebuie sa te gandesti…daca nu esti cel mai bun inseamna ca ti-ai gresit visul si trebuie sa te reorientezi. Este practic imposibil sa NU fii cel mai bun, daca ceea ce faci este cu cea mai mare bucurie( fara niciun atasament de vreun castig). Este imposibil…pentru ca o faci pentru tine si nu pentru altcineva…si cand te faci mandru pe tine o sa observi ca nicio parere din lume, oricat ar parea ea de valoroasa, nu mai conteaza.

 

 

 

 

Management TeamDe ce am renuntat la scris…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *