De ce nu e de ajuns sa fii un om spiritual…

Cred intr-o imbinare a partii spirituale cu cea materiala si nu in excluderea uneia sau a alteia. Pana la urma trebuie sa castigam bani ca sa mancam, sa ne imbracam, dar sa nu uitam niciodata cat de mult poate sa ne ajute partea spirituala, de exemplu practicarea meditatiei in viata noastra pamanteana. Cred intr-o impletire a lor si nu in a opta pentru una sau cealalta.

Am intalnit foarte multi oameni spritituali, focusati pe practici precum meditatia sau yoga, insa neglijau tot ce insemna parte financiara sau sociala. Am fost si eu in situatia asta, cand dupa o despartire urata, am imbratisat cu ardoare calatoria spre spiritualitate, deoarece voiam sa aflu cine sunt si ce caut eu aici, care este misiunea mea pe pamant. Eram atat de dornica sa aflu ce s-a intamplat cu mine si de ce am avut acea experienta dureroasa in acea relatie, incat nu mai vedeam nimic in jurul meu decat lucru cu mine si dezvoltare personala, mers la cursuri. Insa am uitat cu siguranta sa imi creez un cerc social care sa ma duca catre succes si mai ales am neglijat partea financiara de care aveam nevoie pentru a imi creste increderea in propriile forte si a deveni cu adevarat libera si independenta.

 

Acum inteleg ca a fi un om de succes nu inseamna numai a fi un om spiritual, ci a contribui cu pasiunea ta si sufletul tau pentru ceilalti. Daca vreau sa las ceva in urma trebuie sa ma ocup de toate planurile vietii mele -financiar, social, spiritual

Nu pot sa spun ca meditatia nu m-a ajutat, insa ai nevoie sa intelegi meditatia si partea spirituala ca un fel de suport pentru celelalte domenii ale vietii tale si nu sa o privesti ca unica necesara in viata. De exemplu ai nevoie sa practici meditatia pentru a te ajuta intr-un obiectiv precis precum obtinerea libertatii financiare sau a avea o viata sociala mai bogata. In acest sens vei fi un om mai bogat si implinit.

Este o capcana pe care industria de dezvoltare personala ne-o intinde, facandu-ne sa uitam pentru un timp de viata pamanteana de financiar si social, de actiune si contributie, incercand sa ne induca faptul ca  avem lacune pe care trebuie sa le rezolvam, iar pana nu le rezolvam nu suntem suficient de buni ca sa actionam sau sa contribuim. Totul este in noi, iar daca suntem constienti si prezenti vom vedea asta cu claritate. Nu avem nevoie de zeci de ani de terapie si dezvoltare personala, ci doar de constienta si prezenta asupra actiunilor noastre.

Este foarte adevarat ca meditatia te ajuta sa iti clarifici si cristalizezi mintea, insa ai nevoie si de o directie, un focus, un obiectiv pentru a pune ca suport meditatia. Nu poti fi doar un om spiritual si atat!  Eu cred ca vrei sa fii un om de succes, nu un om spiritual!

Asa ca militez pentru a folosi spiritualitatea (meditatia, prezenta, fericirea, ridicarea vibratiei) in scopuri cat se poate de practice…precum obtinerea libertatii financiare…sau o viata sociala mai bogata, deschiderea catre o iubire mai implinita.

Meditatia iti da focus, iar actiunea transpune in realitate obiectivul focusat!

N-am realizat nimic in viata mea fara implicare si actiune…

Management TeamDe ce nu e de ajuns sa fii un om spiritual…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *