REGULI DE A PRIMI CEEA CE NE DORIM…

 

Nu stiu ce vreau sa scriu in continuare si mi-e teama ca nu va fi original, dar o dorinta ascunsa imi spune scrie pentru ca vei fi ghidata. In continuare mi-e teama sa ma las purtata de val.

De ce oare nu avem incredere ca vom fi ghidati si de unde am invatat sa facem totul singuri fara ajutorul Universului.

Imi aduc aminte de cand eram mica faptul ca mereu spuneam cate o rugaciune atunci cand pierdeam ceva sau imi doream un anumit lucru si nici macar nu incercam sa mai fac eu vreo actiune ca acum,  pentru ca totul venea de la sine si parca dorintele se implineau mult mai usor.

Invatasem metoda simpla de a-mi indeplini dorintele… Oare cand am uitat-o?

Poate Cand am incetat sa mai cred…ca sunt protejata, ghidata si iubita

Cand am incetat sa mai cred ca sunt ghidata?

Si cand am incetat sa mai cred ca cineva acolo sus ma iubeste si ma ajuta?

Oare asta inseamna ca sunt suparata pe Dumnezeu? De asta vreau sa fac totul singura si nu mai am incredere ca voi fi ajutata?

Cand se produce ruptura si cand punem bariera intre a crede si a nu mai crede?

Nu mai credem cand suntem loviti prea tare, da! Dar oare nu intelegem ca avem libertatea de a alege…de a alege cum sa ne fie in viata …buna sau rea ?

De multe ori dam vina pe Divinitate, Univers pentru nefericirea noastra si vrem sa ne pice din cer o fericire pe care nu o meritam si nu ne-o asumam …si mai grav de atat…NU O CEREM…cel putin nu cu tot sufletul

De multe ori ne rugam sa scapam de o situatie dificila, insa in adancul sufletului noi nu ne dorim scaparea, pentru ca ne-am obisnuit cu viata mediocra. Mai rau cu rau decat fara rau…nu-i asa? Sau ce ma fac daca mi se implineste dorinta?

Situatia dificila ne aduce niste beneficii pe care altfel nu le-am avea-sau cel putin asa credem

Ne imbolnavim si nu iesim din situatia respectiva pentru ca la nivel subconstient avem nevoie de mila celorlalti ca sa ne simtim iubiti, protejati…avem impresia ca numai asa putem obtine ceea ce ne dorim, insa nu intelegem ca ne putem construi propria fericire si fara a o cersi de la cei dragi din jurul nostru, o putem obtine si fara a recurge la a ne deteriora propria sanatate fizica si emotionala. E adevarat, este destul de greu sa lupti pentru propria fericire…dar atunci macar esti liber…..pana atunci umbli inlantuit si dependent de iubirea si aplauzele celorlalti. Respectul fata de tine duce la adevarata fericire…nu cersirea iubirii pe care nu crezi ca o meriti.

Si acum imi dau seama…cand eram mici nici macar nu gandeam ca nu vom primi ceea ce cerem…rugandu-ne cu sinceritate

Acum trecem mereu prin stres emotional, furie si frustrare pentru ca nu primim ceea ce cerem…si ne dam cu capul de pereti pentru ca…am incetat sa credem( cu siguranta calma)

Dar oare ne dorim ca atunci cand eram mici? Oare suntem la fel de sinceri in fata Lui Dumnezeu ca in copilarie. Cand nu suntem sinceri atunci dam vina pe Univers, iar cand nu primim ne intrebam de ce?

Si ajungem usor, usor sa credem ca trebuie sa muncim din greu pentru indeplinirea dorintelor.

Poate pentru ca am uitat calea sinceritatii…

Si de ce nu putem fi sinceri? Pentru ca ne este frica…frica sa primim ceea ce cerem. Pentru ca avem impresia ca nu meritam. Desi in copilarie meritam orice…si faceam miracole prin rugaciuni.

Cand incepem sa ne indoim si cum ne intoarcem pe drumul credintei?

Cand eram mica nu imi era rusine sa spun ca ma rog la Dumnezeu sau ca merg la Biserica…

Acum am inceput sa ascund, uneori, de anumiti oameni, credinta mea. Si astfel, poate rusinandu-ma, am inceput sa nu mai cred asa de mult. Am lasat pe altii sa imi dicteze viata si n-am avut incredere in valorile mele.

Chiar credeam ca voi fi oare acceptata candva daca ma ascund pe mine, cea care sunt cu adevarat- cu credintele si valorile mele? In ce Univers credeam ca se va intampla asta?

Este o minciuna a societatii cum ca vei fi acceptat daca ii respecti regulile si ascunzi ceea ce crezi cu adevarat – Societatea te educa sa fii elegant-in vorbire si in simtire-(sa nu spui ceea ce simti, sa nu spui ceea ce gandesti), dar iti fura personalitatea…te minte frumos cum ca daca mai faci concesii in ceea ce crezi si nu spui chiar totul pe fata, daca renunti uneori la valorile tale in favoarea a ceea ce e “corect”…atunci vei fi iubit, aplaudat, apreciat!

Nu se va intampla niciodata, pentru ca lumea oricat de falsa ar fi ea…ofera respect autenticitatii, sinceritatii, urmarii viselor fara compromisuri. Chiar daca te minte societatea ca te va aprecia, daca urmezi ceea ce e “corect”( trebuie sa te casatoresti pana in 25 ani, altfel esti de rasul lumii, trebuie sa ai un copil pana la 28 ani altfel nu mai poti, trebuie sa ai un job de la 9-5)…cu siguranta te va respecta enorm daca ai succes respectandu-ti valorile si luptand pentru ceea ce crezi.

Paradoxal nu-i asa?

Regulile societatii sunt ca un test de maturizare…daca le respecti ai picat testul, dar daca iti faci propriile reguli, castigi respectul ei si nota de trecere. Compromisurile in ceea ce priveste a nu spune/ actiona in concordanta cu ceea ce simti si gandesti sunt niste capcane pe care societatea ti le intinde razand malefic si te minte frumos sa renunti la tine in schimbul promisiunii de bombonele…(aplauze, aprecieri, iubire …care dispar la fel de rapid ca si bombonelele)

 

De aceea decid sa fac, sa spun numai in concordanta cu ceea ce simt…fara compromisuri.

 

Reguli pentru a primi ceea ce ceri…

 

  1. Verifica daca esti sincer in ceea ce iti doresti (daca, chiar e ceea ce ai nevoie si iti doresti cu tot sufletul…sau este doar un capriciu de moment- de multe ori nu primim pentru ca nu ne dorim asa mult sau nu avem nevoie)
  2. Fii relaxat si prezent ( Cere pe cat posibil focusat pe ceea ce vrei, focusat pe respiratie profunda, fara ganduri de felul: “Eu cer, dar sigur nu voi obtine” sau “Hai poate pica…nu imi doresc asa tare, dar cine stie”…daca esti atent te poti surprinde gandind asa)
  3. Incearca sa eviti disperarea si rugamintile cu un mare stres emotional- nu faci decat sa te slabesti fizic si emotional…trebuie sa intelegi ca rugaciunea focusata si relaxata te ajuta de mii de ori mai mult…ai incredere ca vei fi ajutat
  4. Crede cu tarie ca deja ai primit ce ai cerut-merge de fiecare data…de fapt pe acelasi principiu se bazeaza si puterea vizualizarii…te imaginezi avand succes in ceea ce ceri, dar nu oricum ci simtind prin toti porii…

 

 

 

Management TeamREGULI DE A PRIMI CEEA CE NE DORIM…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *